Waarom een Soa test doen?

Soa staat voor seksueel overdraagbare aandoening, welke meestal overgedragen worden tijdens onveilige seks. Er zijn veel uiteenlopende redenen waarom je graag een een soa test wilt doen. Het kan zijn dat: je geen veilige seks hebt gehad, het condoom is gescheurd tijdens het vrijen, je een nieuwe partner hebt en het zekere voor het onzekere wilt nemen, je een waarschuwing van een (ex)partner hebt gekregen. Een goede reden kan ook zijn dat je in combinatie met één van deze factoren, last hebt van lichamelijke klachten zoals: verandering van je afscheiding, wratjes of blaasjes hebt, of pijn ervaart bij het plassen. Het is belangrijk om op tijd een Soa test te doen, omdat bij te lang wachten zich allerlei gezondheidsrisico’s kunnen voordoen, waaronder zelfs onvruchtbaarheid bij de vrouw. En dat, terwijl de meeste Soa’s goed en snel te genezen zijn.

De meest voorkomende Soa’s

De meest voorkomende Soa’s zijn:

Chlamydia, welke het meest optreedt bij de vrouw, maar ook zeker de man kan treffen. Dit is een ernstige aandoening die zelfs kan leiden tot vruchtbaarheidsproblemen. De ‘home test’ is er voor zowel mannen als vrouwen, en bij een positieve uitslag is de besmetting makkelijk op te lossen via een arts.

Syfilis, wanneer je een infectie hebt rond de mond, vagina, penis of anus, kan dit duiden op een Syfilis. Dit zijn slechts de eerste klachten. Andere kunnen zich voordoen tot zes maanden nadat de eerste symptomen zich voor hebben gedaan. Een onbehandelde Syfilis kan leiden tot de dood, doordat het hart en de hersenen aangetast worden. Door een bloedonderzoek of een uitstrijkje van de zweertjes, kan Syfilis getest worden, waarbij het resultaat al na tien tot vijftien minuten af te lezen is.

Gonorroe, in de volksmond ook wel ‘druiper’ genoemd, is een zeer besmettelijke Soa. Een onbehandelde Gonorroe infectie kan bij mannen leiden tot een bijbalontsteking, en vrouwen kunnen last krijgen van een eileiderontsteking. In een vroeg stadium is Gonorroe goed te behandelen. Je dient hiervoor wel zo snel mogelijk na het krijgen van de eerste symptomen, actie te ondernemen.

Herpes Genitalis, dit is een Soa die veroorzaakt wordt door het Herpes Simplex virus. Het is een aandoening waar je niet altijd klachten van ondervindt, maar het virus echter wel kunt overdragen aan je partner(s). Het bevindt zich met name in de blaasjes, die kunnen ontstaan op bijvoorbeeld de baarmoedermond of rondom de anus. Met de Herpes zelftest kun je op een eenvoudige manier Herpes vaststellen. De uitslag is betrouwbaar en bevat een advies over hoe je verder moet handelen. Naast deze Soa’s is het het vernoemen waard dat er ook een zelftest te verkrijgen is wat betreft

Bacteriële Vaginose, ook wel schimmelinfectie genoemd. Bij een positieve uitslag, is het raadzaam om een arts te consulteren.

Waarom een Soa test kopen?

Het is heel begrijpelijk dat je je schaamt om met je klachten, vragen en onzekerheden, naar je eigen huisarts te gaan. Daarom kun je ervoor kiezen om online een test te bestellen. De voordelen van een Soa test kopen bij soasoa zijn:

  • De hoogste kwaliteitseisen worden gewaarborgd
  • De testen bevatten duidelijke instructies
  • Er staat geen afzender op het pakket
  • Er staan geen betalingsgegevens op je bankafschrift
  • Voor 21.00 uur besteld, de volgende dag in huis
  • Na de transactie worden al je gegevens verwijderd