Herpes test

Herpes Genitalis is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA), die wordt veroorzaakt door het virus herpes simplex. Herpes klachten? Je hoeft niet perse klachten te ondervinden, maar kan het virus echter wel doorgeven. Veel voorkomende klachten zijn bijv. een branderig of pijnlijk gevoel, pijn bij het plassen, jeuk en geïrriteerd, rode vlekjes of zweertjes op moeilijke zichtbare plekken, zoals op de baarmoedermond of rond de anus.

Herken jij deze klachten? Dan is het tijd voor een herpes test.

Hoe werkt een herpes zelftest?

De herpes zelftest is een betrouwbare manier om herpes vast te stellen. Via deze uiterst gevoelige herpes test kan je de uitslag duidelijk aflezen. De herpes testen van soasoa.nl zijn voorzien van een duidelijke gebruikersaanwijzing. Het is belangrijk dat je de herpes test stap voor stap uitvoert en de bijbehorende gebruikersaanwijzing eerst rustig doorleest.  Het test resultaat is af te lezen na 10 – 15 minuten.

Anonieme herpes test

Als jij twijfelt of je herpes hebt opgelopen is het verstandig om een herpes test te doen. Deze herpes test kan je anoniem bij een dokter of GGD laten uitvoeren. Toch kiezen er veel mensen voor een herpes zelftest. Deze herpes test kan jij uitvoeren op een locatie die jij prettig vindt en zijn aanzienlijk goedkoper dan bij de GGD.
De anonieme soa testen van soasoa kan je zowel thuis sturen of afhalen op 1 van de vele anonieme afhaalpunten in Nederland. Zelfs op je afschrift staat geen Soasoa.nl vermeld.

Betrouwbaarheid herpestest

De herpes test van Soasoa test is een professionele herpes test van duidelijke instructies, waarin staat wat je moet doen. Je ontvangt een betrouwbare uitslag met advies. Hiervoor kan je altijd contact opnemen met onze herpes adviseur voor meer informatie over de herpes test.

Wat zijn de verschijnselen en klachten van herpes genitalis?

  • De meeste mensen krijgen geen klachten als ze het virus oplopen.
  • De blaasjes zijn vaak heel pijnlijk. Ze gaan open en genezen meestal binnen 1 tot 4 weken zonder littekens.
  • Bij de vrouw zitten de blaasjes ook op de schaamlippen, de baarmoedermond, de vagina en in of rond de anus. Bij de man zitten ze aan de buitenkant van de penis en in of rond de anus.
  • Mannen en vrouwen kunnen klachten krijgen van pijn en een branderig gevoel bij plassen. Vrouwen kunnen ook jeuk en afscheiding uit de vagina en opgezette klieren in de liezen krijgen. Op de huid en slijmvliezen ontstaan blaasjes gevuld met helder vocht.
  • Sommigen voelen zich ziek en hebben koorts en spierpijn.
  • Als u wel klachten krijgt is dat meestal binnen een week na de besmetting. Soms zelfs al na twee dagen.

Hoe krijg ik herpes genitalis?

Hoe krijg ik Herpes? Het herpes virus zit vooral in de blaasjes. Door onbeschermd seksueel contact komt het virus op de vagina, penis de lippen en anus. Het virus kan ook met de hand of vingers worden overgedragen. Als iemand een penis of vagina aanraakt waar het virus op zit en vervolgens in zijn of haar ogen wrijft, is er een mogelijkheid dat het virus ook een oogontsteking geven.De kans op besmetting is het grootst als de blaasjes open gaan. Je kunt ook besmet worden als een besmet iemand geen blaasjes heeft.

In de blaasjes van een koortslip zit ook het herpes simplex virus. Daarom kan orale seks met iemand met een koortslip ook een herpes infectie aan vagina of penis veroorzaken.

Heb ik Herpes genitalis?

De eerste periode van verschijnselen en klachten herpes
Heb ik Herpes? (herpes genitalis)? In het begin zul je je over het algemeen een lichte koorts hebben, je niet lekker voelen en jeuk en/of pijnlijke steken voelen. Groepjes pijnlijke blaasjes  verzamelen zich rondom uw anus en/of genitale delen. De blaasjes ontwikkelen zich in 10 tot 14 dagen tot groepjes zweertjes. Koorts en pijn gaan samen met opgezette klieren in de liezen en vaak heb je pijn bij het plassen. Vrouwen kunnen soms afscheiding uit de vagina krijgen. De blaasjes en zweertjes drogen na ongeveer 10 tot 14 dagen in en genezen vaak zonder littekens.

Mogelijk zullen de verschijnselen slechts bestaan uit een lichte irritatie van de huid, of uit een klein, ruw aanvoelend gebied met maar één of twee blaasjes. Soms zijn de verschijnselen maar een paar dagen zichtbaar.

Is het normaal als er geen verschijnselen optreden van Herpes?

Bij 4 van de 5 mensen met een Herpes simplex virus zullen nooit verschijnselen van herpes genitalis optreden. Dit betekent nog niet dat het virus weer uit het lichaam weg is. Het ligt sluimerend in een vertakking van een zenuw die naar de geslachtsorganen leidt, maar veroorzaakt geen verschijnselen. In ieder geval niet bij de drager. Bij seksueel verkeer kan het virus wel op een ander worden overgedragen en daar wel actief worden binnen een bepaalde periode en kunnen er klachten optreden.